Verbeeldingstoolkit

Draagkracht en veerkracht versterken in moeilijke tijden en je herstel ondersteunen en bevorderen bij ziekte en crisis, door gebruikmaken van je eigen verbeelding.

De verbeelding is een groot goed. Het is een domein waar onze innerlijke bronnen zich bevinden. Bronnen waaruit we kunnen putten om onszelf te versterken. In de Verbeeldingstoolkit zit hoogwaardig gereedschap hiervoor. Dat zijn eenvoudige oefeningen, suggestie en materialen om je verbeelding te gaan benutten, voor het versterken van je draagkracht en veerkracht in moeilijke tijden en voor herstel.

Door met de verbeeldingsoefeningen en je creativiteit aan de slag te gaan schakel je de kracht van de geest in en ga je je eigen zelfversterkende vermogens benutten als aanvulling op de medische zorg. Het kan je emotionele evenwicht en welbevinden, je rust en zin in het leven aanzienlijk bevorderen. Want het bijzonder van de verbeelding is dat het vrijheid en ruimte geeft aan wat er in je leeft en ook voor wat je nodig hebt of verlangt.

De Verbeeldingstoolkit is een doe-het-zelf toolkit. Het kan in elk stadium van ziekte of crisis en ook daarna worden ingezet. De oefeningen zijn eenvoudig, en direct toepasbaar. Ze worden in het bijbehorende cursusboek uitgebreid beschreven.

Omdat de meeste mensen echter geen ervaring hebben met het werken met de verbeelding, is het mogelijk een korte introductiecursus van 3 bijeenkomsten te volgen bij een professionele en ervaren toolkit-coach. De bijeenkomsten duren 2 ½ uur per keer.

Je wordt met het gebruik van de oefeningen en het gereedschap in de toolkit op weg geholpen,door de oefeningen tijdens de cursus onder begeleiding uit te voeren en er ook creatief mee aan de slag te gaan. 

Wanneer je vertrouwd bent geraakt  met de werkwijze en de materialen en gereedschappen, zul je er veel profijt van ervaren wanneer je het thuis zelf toepast.

Heb je hier nog meer vragen over, of heb je belangstelling in de Toolkit? Stuur dan een berichtje of bel mij op 06-29012488, AnnaMarie Boudewijns, Verbeeldingstoolkit-Coach

De Verbeeldingstoolkit is bedacht door Jan Taal van de School voor Imaginatie e.a,. in samenwerking met de Stichting Kanker in Beeld