Mezelf voorstellen

Mijn stellige overtuiging is dat ieder mens creatief is. Mogelijkheden bezit expressie te geven aan wat in hem leeft.

Door stil te worden van binnen, te luisteren met een open hart, naar de impulsen die door de intuïtie worden aangereikt, komt men bij de bron van zijn authentieke Zelf. Wat tegelijkertijd de bron van zelf-genezing is. genezende deel van zichzelf.

Dit levensbeeld heeft in mijn leven tot nu toe tot vele wegen en zijwegen gebracht, waar ik het leven heb kunnen exploreren, veel ontdekkingen heb mogen doen, het heeft me liefde, geluk, speelsheid, avontuur, verdriet, pijnen en verlies gebracht. Maar het heeft mij ook gemaakt tot de mens die ik nu ben: open, spontaan, intuïtief, creatief en kunstzinnig. En niet in de laatste plaats: professioneel.

Zelf spelen, tekenen en schilderen is een belangrijk deel van mijn leven, maar mijn grootste kunstwerk is nog altijd de “Mens” zelf. Meer dan wat ook kan ik genieten van diens groei en ontwikkeling, het delen van wat in hem leeft. Het samen zoeken naar uitwegen, nieuwe wegen en nieuwe ontwikkelingen.

Ik heb veel richtingen onderzocht, waardoor ik nu over veel mogelijkheden de beschikking heb, getuige de blokjes links op de website. Daar vind je van alles een klein stukje uitgelegd wat dit aspect van mijn coaching afzonderlijk kan brengen. Ik hou van veelzijdigheid. Maar in de coaching wordt dit een geïntegreerd coaching traject, op maat gemaakt voor deze specifieke cliënt, die juist die dingen nodig heeft in zijn ontwikkeling. Op basis van diens eigen creativiteit.

Geïnspireerd door een aantal belangrijke leraren-scholen in mijn leven:

Om er een paar te noemen: C.G. Jung, Psychosynthese, Swami Sivananda, Yoga Vedanta, Hannah van Buren, Marshall Rosenberg, Shanti, Marianne Kluver, Jan Taal, Jon Kabat Zin, Thomas Moore.

Niet te vergeten in mijn dagelijkse leven: de geliefden die mij omringen, partners, kinderen, kleinkinderen, lieve vrienden, collega’s, patiënten.

Deze leraren ben ik dan ook zeer dankbaar.